Array LeS®

Vallankumouksellinen valonlähde

Array LeS® -valaisimet

LumiTar-valaisimet valmistetaan Vaasassa, joka on maan johtava energia-alan keskittymä. Ei siis ole sattumaa, että toimintamme on päätetty aloittaa ja kehittää täällä. Innovatiivisilla Array LeS® -valaisimilla voitte saavuttaa jopa 92 % energiansäästön.

Tuotteemme on tehty lähes yksinomaan alumiinista ja niissä käytetään edistyksellistä valaistusteknologiaa. Olemme kehittäneet valontuottoon ja heijastukseen valaisinkohtaisia ratkaisuja, joista osan olemme mallisuojanneet ja patentoineet. Nämä ratkaisut takaavat pitkän käyttöiän erilaisissa käyttöympäristöissä, aina jääkylmästä äärimmäiseen kuumuuteen.

Itse valo tuotetaan Array LeS® -tekniikalla. Array LeS® -valolähteen puolijohteet ja muu tekniikka on istutettu erikoismateriaalista valmistettuun alustaan, josta hukkalämpö pystytään siirtämään tehokkaasti jäähdytysprofiiliin. Huolellisesti suunniteltu ja toteutettu kaksoisjäähdytys varmistaa valaisimen toimivuuden korkeissakin ympäristölämpötiloissa. Mielestämme ei ole mitään syytä tehdä valaisimista suurikokoisia, sillä tuotteisiimme valmistettu erikoisalumiini mahdollistaa pienet fyysiset mitat ja rakenteet.

Monipuolisen lasioptiikan avulla voimme jakaa valon tasaisesti laajalle alueelle tai keskittää sen haluttuun kohteeseen.

Valaisintemme ominaisuuksia:

  • Tasainen, välkkymätön valo
  • Hyötysuhde G-x5X, Nominal 125 lm/W, Eco mode 165 lm/W (alkaen 09/2011)
  • Paras hyötysuhde G-x7X, Nominal 178 lm/W, Eco mode 220 lm/W (alkaen 02/2016)
  • Värintoistoindeksi CRI 85–98,5
  • Patentoidut tekniikat ja lämmönsiirtoratkaisut
  • Monipuoliset optiikat
  • Energiansäästöpotentiaali jopa 92 %
  • Vertaansa vailla oleva käyttöikä
  • Toiminta-alue -45 ºC – +105 ºC
  • Värilämpötilan kustomointi
Array LeS light chip

LeS- ja LED-teknologioiden eroja  Selaa eri lämpötiloja

Elinikä eri ympäristöissä

Tässä näet kuinka ympäristön lämpötila vaikuttaa elinikään. Kuten huomaat, Array Les® -teknologia kestää pidempään kaikissa lämpötiloissa.Maksimi hyötysuhde, valovirta

LumiTar Oy:n Array LeS® -teknologia saavuttaa jopa 220 lm/W hyötysuhteen. Tämä on nykyinen maksimiarvo, jonka olemme saavuttaneet testeissä. Jatkamme tuotekehitystä saadaksemme lukeman vieläkin paremmaksi. Paras LED-teknologia saavuttaa noin 120 lm/W.Värintoistoindeksi valaisimissa joiden teho on yli 80 W

Paras värintoisto saadaan tehovalaistuksessa, jossa Array LeS® -teknologialla saavutetaan värintoistoindeksi 92. Alle 80 watin valaisimissamme värintoistoindeksi on 98,5.Upea valonkantama

Yksi suurimmista eroista Array LeS® ja LED -teknologioiden välillä on valonkantama. Olemme asentaneet Array LeS® -valaisimia jopa 42 metrin korkeuteen. Yksi LED-teknologian raportoiduista ongelmista on juuri valonkantama. Array LeS® -teknologia hyödyntää eri aallonpituutta ja valo tulee yhdestä lähteestä. Siksi valo voidaan kohdentaa paremmin optiikan avulla. LED-teknologia hyödyntää monia pieniä yksittäisiä valonlähteitä, joilla on jokaisella oma erillinen optiikka.Valotehon pysyvyys ajan kuluessa

On tunnettu fakta, että LED-valot menettävät valotehokkuuttaan käytön myötä, ja mitä korkeampi ympäristön lämpötila on, sitä voimakkaammin LED-valo himmentyy. Tarkasteltaessa 5 vuoden ajanjaksoa, jatkuvassa käytössä olleet LED-tuotteet pystyvät tuskin tuottamaan edes 70 % alkuperäisestä valomäärästä. Tätä ongelmaa ei ole LumiTar Oy:n Array LeS -valaisintuotteissa.Lämmönhallinta

Valaistuksessa lämmönhallinta on tärkeässä roolissa. Tuottaakseen luvatun määrän valoa eri lämpötiloissa tuote ei saa lämmetä. Siksi LumiTar on kehittänyt kaksoisjäähdytysratkaisun sekä mm. patentoidun lämmönsiirtoelementin, jonka ansiosta valoa pystytään tuottamaan sataprosenttisesti aina +105 ºC:een asti. Osa LED-valaisinvalmistajista on ottanut käyttöönsä lämmönhallintametodin, jossa sisäänrakennetun elektroniikan avulla valaisimen valotehoa tiputetaan ympäristön lämpötilan noustessa. Haluaisitko sinä, että valon määrä vähenee, kun ympäristösi lämpötila jostain syystä kohoaa? Me emme ainakaan hyväksy sitä.

Välkkymätön valo

Array LeS® -teknologia tuottaa tasaista valoa joka ei häikäise. Ideaalinen valo videokuvausta ajatellen, ei välky ja värintoisto on upea. Välkkymättömyys on vakiona jokaisessa tuotteessamme.

Videolla näet neljä LumiTar Oy:n STADI-valaisinta, jotka on asennettu kahden 2600 W kuluttavan monimetallilampun viereen. Huomaatko kuinka paljon monimetallivalaisimet välkkyvät? STADI-valaisimet tuottavat välkkymätöntä valoa huomattavasti vähemmällä energialla. STADI-valaisimista lähtee myös enemmän valoa.

Tietoa

Olemme suomalainen yritys, joka tuottaa valoa Array LeS -teknologialla.

Suunnittelemme innovatiivisia valaisimia ja tehokkaita lämmönsiirtoratkaisuja, jotka mullistavat perinteisen valaistusajattelun.

Osoite

LumiTar Array Lighting Technology Finland Oy
Hovioikeudenpuistikko 23
65100 Vaasa, Finland
Puh. +358 45 178 0360
info@lumitar.fi
etunimi.sukunimi@lumitar.fi